1 apr. 2010

Prostia omeneasca

uite un exemplu care arata cat de redusi mintal putem fi uneori :) :
*unu din cazurile celebre in Japonia a fost cel al cutiei goale de sapun.Una din marile companii de cosmetice de in Japonia a primit o plangere de la un client care a cumparat un sapun dar cutia era goala.
Imediat managementul companiei a izolat problema la niver de asamblare care transporta toate sapunurile sa fie impachetate. Problema era ca dintr-un motiv necunoscut unu dintre cutii trecuse de linia de asamplare goala.Cum sa rezolve aceasta problema?
Acestia au inventat o masina cu raze X care scana fiecare cutie care trecea pe sub linia de asamblare.Trebuia sa lucreze doi oameni la aceasta masinarie si ca rezultat primeau imagini de inalta calitate a interiorului cutiei. Au cheltuit o multime de bani pentru utilajul acela.

In acelasi timp, o companie, mai mica, s-a confruntat cu aceiasi problema. Un functionar de la legislatura a venit rapid cu o idee care a fost pusa in practica. In loc de a inventa o masina complicata care sa scaneze cu raze X, au cumparat un ventilator puternic si l-au montat paralel cu linia de asamblare. De fiecare data cand o cutie goala trecea prin dreptul cutiei curentul aerului o arunca pur si simplu de acolo.


Morala : Cauta intotdeauna solutiile cele mai simple!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu